Skip to content

A House for a Straightforward Family

The aim was to replace the existing old, non-functional, oversized, energy-inefficient and architecturally unarticulated house with a new one. The clients made it clear they were not talking about a “new outfit” but rather a “total opposite of the old”.
Only two tangible traces of the “old” remained, thus preserving a sense of continuum of the family heritage – the wine cellar, now easily accessible, and the old dining table. Flowing with the terrain, the house takes the narrow plot of land as an opportunity.

Project information

Year of completion:
2018
Area:
177 m2
Investor:
Zasebni
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
Biro Gašperič
Architecture:
Matej Gašperič
Interior:
Matej Gašperič, Zala Avguštin
Photography:
Janez Pelko
Other participants:

Kaja Žgajnar

Check out the expert:
Bauta
Check out the expert:
TEM Čatež
Check out the expert:
M Sora
Check out the expert:
Biro Gašperič
Main contractor:
Bauta d.o.o.
Other contractors and suppliers:

Topos (construction work)

Bauta d.o.o. (construction)

Bauta d.o.o. (facades and insulation)

Tomaž Kalan (mechanical installations)

Jakob Lovšin (electrical installations)

Punkt d.o.o. (construction engineering)

ŠTERN GROUP d.o.o. (installation contractor)

Bauta d.o.o. (roofing, tinkering)

M Sora d.d. (windows, doors)

Arcadia d.o.o. (lighting)

Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad (cooperating Institutions)

Biro Gašperič – references

Interiors

Residential projects

Sustainable projects