Skip to content

A House for Mountaineers

A sporty couple was looking for a functional home for their growing family.
An intimate courtyard formed by the house and its service objects is bathed in the sun all day long and offers unobstructed dramatic vistas to the Slovenian capital, Ljubljana. Due to the rocky terrain, the house is lifted from the ground in order to minimize the building cost. The compact floor plan features multipurpose spaces, which enables a complete program on less than 160 m2 (approximately 1,720 square feet).

Project information

Location of the project:
Dobeno
Year of completion:
2014
Area:
180 m2
Investor:
Zasebni
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Check out the expert:
Biro Gašperič
Main contractor:
Ekoart hiše d.o.o.
Other contractors and suppliers:

Ekoart hiše d.o.o. (Construction)

Projekt Rant, Boštjan Rant s.p. (Mechanical installations)

Biro Lovšin d.o.o. (Electrical installations)

Cibos, Ciril Bogataj s.p. (Construction engineering)

LESKO Žiri d.o.o. (Windows, doors)

Biro Gašperič – references

Residential projects

Residential projects

Sustainable projects

Sustainable projects