Skip to content

A House for Five in Nature

The two wooden blocks, slightly offset from each other and connected by a pergola, stand firmly and defiantly on the bank. Their strict orthogonal geometric shape emphasizes the gentle curves of the surrounding terrain, while both terraces stretch forward as if they wanted to fly over the valley. When we move forward through the elongated entrance, a spacious living space opens up, filled with a distinctive black fireplace, a steel spiral staircase that connects the living area with the bedroom one floor lower, a hammock, and a two-level climbing wall.

Project information

Year of completion:
2023
Area:
157 m2
Investor:
Zasebni

Team

Check out the expert:
Biro Gašperič
Main contractor:
Ekoart hiše d.o.o.
Other contractors and suppliers:

Ekoart hiše d.o.o. (Construction)

Ekoart hiše d.o.o. (Facades and insulation)

Martina Prezelj (Mechanical installations)

Jakob Lovšin (Electrical installations)

Cibos, Ciril Bogataj s.p. (Construction engineering)

Minergia d.o.o. (Installation contractor)

Ekoart hiše d.o.o. (Roofing, tinkering)

Okna Petrovčič d.o.o. (Windows, doors)

Biro Gašperič – references

Interiors

Residential projects