Skip to content

House for more than two

A young couple wanted their first child to be born and raised in a pleasant, natural environment. Their home sits on a sunny plot, with a slope on the northern side, while the huge trees on the southern side were destroyed in an ice storm in 2014. Due to the sloping terrain, the house is partially embedded in the hillside, with bedrooms, bathrooms and the garage on the upper floor and living quarters below. A two-level glazed entrance at the rear side with an exterior staircase leads to the lower floor. A service unit built in a secluded yard adds to the composition of volumes.

 

Project information

Year of completion:
2014
Area:
187
Investor:
Zasebni

Team

Main architect / Office:
Matej Gašperič, Biro Gašperič
Architecture:
Matej Gašperič, Biro Gašperič
Photography:
Matej Gašperič, Virginia Vrecl
Check out the expert:
Biro Gašperič
Other contractors and suppliers:

Ekoart – Cibos (Construction work)

Fundermax (Facades and insulation)

Projekt Rant, Boštjan Rant s.p. (Mechanical installations)

Jakob Lovšin, Biro Lovšin d.o.o. (Electrical installations)

Cibos (Construction engineering)

Knut d.o.o. (Installation contractor)

LESKO Žiri d.o.o. (Windows, doors)

Hobby center sonček (Furnishings)

Philips svetila (Lighting)

Matej Gašperič – references

Biro Gašperič – references

Interiors

Interiors

Residential projects

Residential projects

Sustainable projects

Sustainable projects