Preskoči na vsebino

Hiša za družino, ki ve

Obstoječo hišo – staro, neuporabno, preveliko, potratno in arhitekturno neartikulirano – sta investitorja želela zamenjati z novo. Jasno sta izrazila željo, da s prenovo ne mislita samo »preobleke«, temveč pričakujeta stanje, ki bo popolno nasprotje starega.
Tako sta na koncu ostali nespremenjeni samo dve oprijemljivi sledi »starega«, ki sta hkrati poskrbeli tudi za kontinuum družinskega izročila: družinska vinska klet in stara jedilna miza.
S sledenjem terenu hiša obravnava ozek pas zemljišča kot priložnost.

Hiša se nahaja v okolici Medvod.

Podatki o projektu

Leto izgradnje:
2018
Kvadratura:
177 m2
Naročnik:
Zasebni
Objekt je dostopen za invalide.

Ekipa

Glavni avtor / biro:
Biro Gašperič
Arhitektura:
Matej Gašperič
Interier:
Matej Gašperič, Zala Avguštin
Fotografija:
Janez Pelko
Ostali sodelujoči:

Kaja Žgajnar

Oglej si strokovnjaka:
Bauta
Oglej si strokovnjaka:
TEM Čatež
Oglej si strokovnjaka:
M Sora
Oglej si strokovnjaka:
Biro Gašperič
Glavni izvajalci:
Bauta d.o.o.
Ostali izvajalci in dobavitelji:

Topos (gradbena dela)

Bauta d.o.o. (konstrukcije)

Bauta d.o.o. (fasade in izolacije)

Tomaž Kalan (strojne instalacije)

Jakob Lovšin (elektro instalacije)

Punkt d.o.o. (gradbene konstrukcije)

ŠTERN GROUP d.o.o. (inštalacije)

Bauta d.o.o. (krovstvo / kleparstvo)

M Sora d.d. (okna / vrata)

Arcadia d.o.o. (svetila)

Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad (institucije)

Biro Gašperič – reference

Interierji

Stanovanjski objekti

Trajnostna gradnja