Skip to content

Tree house

The tree house, made of fir wood from the site, is fixed between 6 existing trees and 4 columns. Its site specific geometry is composed in diverse overlapping constructive layers that spring from the compositional logic of the site/trees. The dynamic hexagonal star figure of the structure presents a union between conic volumes, that reach horizontally into the woods (observation of forest) and the central space with its skylight oculus, embedded vertically between heaven and earth.

Project information

Location of the project:
Mestni gozd Celje
Year of completion:
2015
Area:
59 m2
Investor:
City Municipality Celje

Team

Main architect / Office:
Atelje Ostan Pavlin
Architecture:
Aleksander S. Ostan, Nataša Pavlin, Dušan Moll, Saša Malenšek
Photography:
Aleksander S. Ostan, Jure Kravanja
Check out the expert:
CBD
Main contractor:
MBT HIŠA d.o.o.
Other contractors and suppliers:

Elektro Urbanija d.o.o. (Electrical installations)

CBD d.o.o. (Construction engineering)

Zasebno: PREFA Slovenija (Roofing, tinkering)

Zasebno: TRIPLE WOOD (Cooperating Institutions)

Atelje Ostan Pavlin – references

Educational and recreational facilities

Open space

Tourist facilities