Skip to content

Family chapel in Bovec

This modern spiritual sanctuary was built as a small, isolated sacred place. Its three curved walls respond to the microtopography of the terrain. The structure with its belfry and Noah’s roof ship leads a dynamic, changing dialogue with the silhouettes of the nearby mountains. It leaves three openings in three directions of the sky, reflecting the semantics of spiritual trinity. Both local tradition (the Bovec house) and less internationalist 20th century architecture locate it in the context of “critical regionalism”.

Project information

Location of the project:
Za Šijo, Bovec - ob vznožju pobočij Rombona, na terasi pod severno strmino
Year of completion:
2017
Area:
15 m2
Awards:
nominacija Piranesi 2017
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
Atelje Ostan Pavlin
Architecture:
Aleksander S. Ostan
Photography:
Miran Kambič
Other contractors and suppliers:

Salonit Anhovo Factory (Building materials)

Atelje Ostan Pavlin – references

Award-winning projects

Award-winning projects

Residential projects