Skip to content

Music school Šoštanj

The Music School is housed in a renovated and annexed existing building next to the Cultural Center. The wedge-shaped floor plan is determined by the location between the Paka River and the elongated street. The characteristic architecture of the walls of a cultural home, in the new extension, continues as a torn white peripheral wall of the building, which, in contact with the cultural home and in the caesuras, reveals the darker center of the building, where the internal pulse of the school is displayed. On the river side, the perimeter is dematerialized into a network of upright lamellae, which cover the glass wall of the inner two-storey hall and communicate with the avenue along the river.

Project information

Location of the project:
Trg Jožeta Lampreta 3, Šoštanj
Year of completion:
2019
Area:
1435 m2
Awards:
Nomination for Plečnik award 2020
Investor:
Občina Šoštanj
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
Miha Kajzelj, Mojca Gregorski, Matic Lašič
Architecture:
Miha Kajzelj, Mojca Gregorski, Matic Lašič
Interior:
Miha Kajzelj, Mojca Gregorski, Matic Lašič
Photography:
Miran Kambič
Other participants:

Arhitekturna akustika in svetovanje Saša Galonja

Simon Brlek s.p.

Main contractor:
Esotech d.d.
Other contractors and suppliers:

Menerga d.o.o. (Mechanical installations)

ESPIN d.o.o. (Electrical installations)

Niko Kristanič (Construction engineering)

SIM on line d.o.o. (Windows, doors)

HI-PO d.o.o. (Furnishings)

Zumtobel d.o.o. (Lighting)

ZRMK Inštitut (Cooperating Institutions)

Miha Kajzelj – references

Mojca Gregorski – references

Matic Lašič – references

Cultural projects

Educational and recreational facilities

Educational and recreational facilities

Cultural projects