Skip to content

Kindergarten Poljčane

This village kindergarten with eight playrooms sits on a narrow, 200-metre long plot, adjacent to a nature protection area included in the Natura 2000 network. Each of the interconnected playrooms features views of the surroundings and its own exit. The glazed walls are sheltered by a roof, with a stream of water flowing through it. The outdoor playground is located on an earth mound which serves as a flood barrier. A special feature of this kindergarten is its wooden roof, made of CLT panels in the form of an inverted roof, which was a demanding construction task.

Project information

Location of the project:
Dravinjska cesta 28, Poljčane
Year of completion:
2014
Area:
2.760 m2
Investor:
Municipality Poljčane
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
Modular arhitekti
Architecture:
Mojca Gregorski, Miha Kajzelj, Matic Lašič, Modular arhitekti
Landscape architecture:
Iztok Kavčič
Photography:
Miran Kambič
Other participants:

Žiga Misjak

Check out the expert:
Intra Lighting
Check out the expert:
Swisspearl Slovenija
Check out the expert:
CBD
Other contractors and suppliers:

SWISSPEARL Slovenija d.o.o., FIBRAN d. o. o. (Facades and insulation)

Menerga d.o.o. (Mechanical installations)

TE-biro d.o.o. (Electrical installations)

Gravitas d.o.o., CBD d.o.o. (Construction engineering)

Intra Lighting d.o.o. (Lighting)

Murexin d.o.o. (Building materials)

Modular arhitekti – references

Educational and recreational facilities