Skip to content

Kindergarten Kamnitnik

Kindergarten Kamnitnik is built in the place of an old military post, at the foot of Kamnitnik hill in Škofja Loka. The project is the result of a thought process, intended to improve the space, allow for better functional use and create an ambiental experience. The new building consists of simple volumes, some of them inset or offset, with playground terraces on both floors. The linear design is joined with a multi-purpose hall, placed between the kindergarten building and the hill. The roof of the hall extends into the terrain, which provides an external playground and a direct connection to the hill for the whole upper floor.

Project information

Location of the project:
Partizanska cesta 1, Škofja Loka
Year of completion:
2019
Area:
3260 m2
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
Mojca Gregorski, Miha Kajzelj, Matic Lašič
Architecture:
Mojca Gregorski, Miha Kajzelj, Matic Lašič, Petra Hudobivnik Florjančič, Žiga Misjak
Landscape architecture:
Andreja Zapušek Černe, Damjan Černe
Photography:
Miran Kambič
Other participants:

Tega Invest d.o.o.

Simon Brlek d.o.o.

Check out the expert:
VELUX Slovenija
Other contractors and suppliers:

Emineo d.o.o. (Mechanical installations)

ESPIN d.o.o. (Electrical installations)

Line d.o.o. (Construction engineering)

VELUX Slovenija d.o.o. (Windows, doors)

ROLTEK d.o.o. (Shades)

IXA d.o.o. (Technological plans)

Mojca Gregorski – references

Miha Kajzelj – references

Matic Lašič – references

Educational and recreational facilities