Preskoči na vsebino

Gledališka dvorana Poljane

Prenovljena gledališka dvorana se nahaja pod 9 m visokim lesenim ostrešjem avstro-ogrske stavbe. Celotna lupina dvorane in strešna konstrukcija sta prebarvani v mat črno barvo, s čimer je »zabrisana« kompleksno lomljena geometrija prostora. V novonastali črni praznini visita nad avditorijem svetlobni piramidi, ki rišeta novo arhitekturo prostora. Na podestu avditorija so nameščene nizke klopi. Njihova zasnova ne predpostavlja niti točnega števila in položaja sedišč niti načina sedenja. Prostor je demokratičen in sproščen.

Podatki o projektu

Lokacija projekta:
Strossmayerjeva ulica 1, Ljubljana
Leto izgradnje:
2017
Kvadratura:
250 m2
Naročnik:
Gimnazija Poljane

Ekipa

Glavni avtor / biro:
Ognen Arsov, Ana Kosi, Bine Tekavec
Interier:
Ognen Arsov, Ana Kosi, Bine Tekavec
Fotografija:
Janez Marolt
Oglej si strokovnjaka:
Intra Lighting
Ostali izvajalci:

Klun ambienti d.o.o., Mizarstvo Polh Boštjan Trobec s.p. (notranja oprema)

Svetlarna d.o.o., Intra Lighting d.o.o. (svetila)

Ognen Arsov – reference

Ana Kosi – reference

Bine Tekavec – reference

Interierji

Izobraževalni in rekreacijski objekti

Kulturni objekti