Preskoči na vsebino

Atrij Gimnazije Poljane

Pri prenovi obstoječega zunanjega atrija Gimnazije Poljane se je izhajalo iz policentričnega vzorca – nepravilnega, zaobljenega trikotnika, ki glede na prostor in funkcijo spreminja velikost, razmerja in v manjši meri tudi obliko. Fragmentirani vzorec, interpretiran kot poudarjen pozitiv in negativ, ustreza vsem funkcionalnim in oblikovnim izhodiščem projekta – odmik od fasade, neusmerjenost trga ter različni programski otoki. Atrij tako postane grafično zanimiva urbana krajina – srce šole, ki vizualno komunicira z vsemi uporabniki.

Podatki o projektu

Lokacija projekta:
Strossmayerjeva ulica 1, Ljubljana
Leto izgradnje:
2017
Kvadratura:
602 m2
Nagrade:
1. nagrada na VII Mednarodnem Bienalu za Mlade arhitekte »Leonardo 2017« v Minsku
Naročnik:
Gimnazija Poljane
Objekt je dostopen za invalide.

Ekipa

Glavni avtor / biro:
Svet vmes
Interier:
Ana Kosi, Ana Kreč, Jure Hrovat, Ognen Arsov, Svet vmes
Krajinska arhitektura:
Nejc Florjanc
Fotografija:
Matevž Paternoster
Ostali izvajalci in dobavitelji:

Konstrukcije Kogovšek d.o.o. (konstrukcije)

Svetlarna d.o.o. (svetila)

Svet vmes – reference

Izobraževalni in rekreacijski objekti

Zunanje ureditve