Skip to content

Renovation of parish house at Polje

Together with the church and the local school, the parish house at Polje is a recognisable element of the neighbourhood. The renovation restored the main entrance back to its original place on the main facade and placed the public spaces, such as the offices, service rooms and the kitchen, on the ground floor. The middle floor houses the priest’s and the chaplain’s apartments, while the attic is accessible to the public by a new staircase and a lift. It features a library, archives and a hall for different events. The renovation details are very sober and draw a clear line between the old and the new. The building boasts a lot of natural light, distinct connections between the exterior and the interior, and an open view of the church and the Alps.

Project information

Location of the project:
Polje 351, Ljubljana
Year of completion:
2010
Area:
900 m2
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
Albina Kindlhofer, Valič arhitekti
Architecture:
Darja Valič, Albina Kindlhofer
Photography:
Albina Kindlhofer, Darja Valič
Check out the expert:
Valič arhitekti
Main contractor:
Rima d.o.o.
Other contractors and suppliers:

Miran Pezdirc (Construction engineering)

Albina Kindlhofer – references

Valič arhitekti – references

Interiors

Interiors

Renovations

Renovations