Preskoči na vsebino

Prenova župnišča v Polju

Župnija v Polju skupaj s cerkvijo in šolo soustvarja prepoznaven ambient kraja. Župnijska stavba je vsled družbenih zahtev v preteklosti zaprla glavni vhod na glavni strani stavbe in s tem povezavo z javnim prostorom. S prenovo smo vrnili glavni vhod na prvotno mesto. Preurejeno pritličje je bilo namenjeno javni rabi (pisarne, servisni prostori, kuhinja). Srednja etaža je namenjena stanovanju župnika in kaplana. Mansarda je preko novega naravno osvetljenega stopnišča ter dvigala dostopna javnosti. Namenjena je knjižnici, povezani z arhivom, in prireditveni dvorani. Detajli prenove so oblikovno zadržani in ustvarjajo jasno ločnico med staro in sodobno strukturo. Celotna stavba je po prenovi prepojena z naravno svetlobo, s ponovno jasnimi notranjimi in zunanjimi povezavami ter odprtimi pogledi na cerkev ter Alpe v daljavi.

Podatki o projektu

Lokacija projekta:
Polje 351, Ljubljana
Leto izgradnje:
2010
Kvadratura:
900 m2
Objekt je dostopen za invalide.

Ekipa

Glavni avtor / biro:
Albina Kindlhofer, Valič arhitekti
Arhitektura:
Darja Valič, Albina Kindlhofer
Fotografija:
Albina Kindlhofer, Darja Valič
Oglej si strokovnjaka:
Valič arhitekti
Glavni izvajalci:
Rima d.o.o.
Ostali izvajalci:

Miran Pezdirc (gradbene konstrukcije)

Albina Kindlhofer – reference

Valič arhitekti – reference

Interierji

Prenove