Preskoči na vsebino

Hiša KU

Volumen hiše se na severu poravna s smerjo obstoječega rastra hiš in ulice, na južni strani se razpre, da ujame diagonalo vrta in doseže natančno južno orientiranost dnevnih prostorov. Pomemben del zasnove so zunanji elementi ureditve – nadstrešnice in terasa, ki so elementi regulacije vpada sončnega sevanja v hišo, pa tudi osnova za povezano bivanje z vrtom. Okenske odprtine so skrbno premišljene. Velikost, oblika in pozicija se ravnajo po vedutah okolice. Naročniku ljub je pogled na Kamniške planine iz spalnice.

Hiša je v Ljubljani.

Podatki o projektu

Leto izgradnje:
2009
Kvadratura:
99 m2
Naročnik:
Robert in Nataša Kunc
Objekt je dostopen za invalide.

Ekipa

Glavni avtor / biro:
Albina Kindlhofer, Darja Valič
Arhitektura:
Darja Valič, Albina Kindlhofer
Interier:
Darja Valič, Albina Kindlhofer
Fotografija:
Albina Kindlhofer
Ostali izvajalci:

Marijan Kuhelj (strojne instalacije)

IB program d.o.o. (gradbene konstrukcije)

Internorm okna d.o.o. (okna / vrata)

Albina Kindlhofer – reference

Darja Valič – reference

Interierji

Stanovanjski objekti