Skip to content

Večstanovanjska stavba Mirje

The basic building volume is designed as a sturdy, simple-shaped shell, which opens towards the garden and the street, while closing against the surroundings. The interior provides a high degree of adaptability, as the construction is shifted to the building wrap and the installations are hidden in two vertical shafts. The basic building body is covered in an anonymous stone lining of white limestone with different degrees of surface treatment.
The house features six suspended prefabricated steel balconies.

Project information

Year of completion:
2018
Area:
1700 m2
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
studio abiro
Architecture:
Katja Cimperman, Matej Blenkuš, Anja Cvetrežnik, Tadej Rezar
Photography:
Miran Kambič
Main contractor:
Stena d.o.o., d.o.o.
Other contractors and suppliers:

Nom biro d.o.o. (Mechanical installations)

Studio razvoj d.o.o. (Electrical installations)

Armatura, Uroš Žvan s.p. (Construction engineering)

studio abiro – references

Residential projects

Residential projects