Skip to content

Renovation of a square in Šoštanj

The square called Trg svobode dates back to the 1950s, when the municipality of Šoštanj was built. Recently, it was used mainly as a parking lot, and was converted back into a pedestrian zone after the renovation. New pavement, lightning, benches and greenery were installed, and stairs were built in front of the municipal building. The well, discovered during the works, became a part of the square. Wheelchair access was added to the municipal building. The intervention in the protected historical centre of the town was supervised by the Institute for the protection of cultural heritage of Celje.

Project information

Location of the project:
Trg svobode, Šoštanj
Year of completion:
2015
Area:
5000 m2
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
Domino inženiring d.o.o.
Architecture:
Rok Poles, Andreja A. Bačovnik
Photography:
Rok Poles
Main contractor:
Nival invest d.o.o.
Other contractors and suppliers:

Elektroprojekti, Karmen Kegl Kalšan s.p., Elektro Jezernik d.o.o. (Electrical installations)

Opucon, Branko Zager s.p., Optimus inženiring d.o.o. (Construction engineering)

GeoEnergetika d.o.o. (Lighting)

Domino inženiring d.o.o. – references

Open space

Renovations

Renovations

Open space