Skip to content

Pavilion for the presentation of archaeological remains in Celje

The unobtrusive outside structure of the pavilion maintains the continuity of the existing streetfront. Its robust, industrial style interior establishes a dialogue with the remains dating from the Roman period, consciously withdrawing from their historical presentation. The entrance houses a tourist information centre, while the underground level is dedicated to museum activities. The staff facilities at the back of the ground level are designed in a different style.

 

Project information

Location of the project:
Glavni trg 17, Celje
Year of completion:
2016
Area:
150 m2
Awards:
Europa Nostra Award 2019
Investor:
City Municipality Celje
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
Nande Korpnik
Architecture:
Nande Korpnik
Photography:
Miran Kambič, Virginia Vrecl
Main contractor:
MarkoMark Nival d.o.o.
Other contractors and suppliers:

KLIMATERM PROJEKT d.o.o. (Mechanical installations)

Sabina Ramšak, Ivan Ramšak (Electrical installations)

Ivan Ramšak (Construction engineering)

ZVKDS, OE Celje (Cooperating Institutions)

Nande Korpnik – references

Award-winning projects

Cultural projects

Educational and recreational facilities

Tourist facilities