Skip to content

Coffe shop Lokus

A pleasant refuge in the middle of the “urban wilderness” was created with a “broken” ground plan and large glass surfaces that interact with the green surroundings and with a large terrace on the south side. The design of the interior is influenced by the surroundings, in this case a nearby lake. A wave functions as the basic shape – a red line continuing through the wall and ceiling, connecting various elements, rods and perforations, while the strict geometric shape of the bar counter resembles stones.

Project information

Location of the project:
Koseška cesta 20, Ljubljana
Year of completion:
2017
Area:
200 m2
Investor:
Urbani d.o.o.
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
LAB Arhitekti d.o.o., Prostornina
Architecture:
Peter Pavšič, Matevž Korošec
Interior:
Nina Galič, Nina Selan
Photography:
Žiga Lovšin
Check out the expert:
Prostornina
Main contractor:
Montaža Škerjanec d.o.o.
Other contractors and suppliers:

Domeko d.o.o. (Construction)

Domeko d.o.o. (Facades and insulation)

Šlibar inženiring d.o.o. (Mechanical installations)

Elektroprojekti, Karmen Kegl Kalšan s.p. (Electrical installations)

Gradbeni biro Zajc d.o.o. (Construction engineering)

Elektroinštalacije Petek d.o.o., HA HLAD Tomaž Rebec s.p. (Installation contractor)

Domeko d.o.o. (Roofing, tinkering)

Glasstech d.o.o. (Windows, doors)

Pleskarska dela, Darko Vindiš s.p. (Plasters, screeds)

Mizarstvo Marija Jagodic s.p. (Furnishings)

Cookinox d.o.o. (Technological plans)

LAB Arhitekti d.o.o. – references

Prostornina – references

Cafes and restaurants