Skip to content

Jože Plečnik High School – multi-purpose space and staircase

The school with over a century-long history was built by architect Jože Plečnik between 1939 and 1947, commissioned by the convent of the Ursulines. The main facade facing Šubičeva street features graphic textures, while the classrooms face the former convent garden. In 1966, architect Edvard Ravnikar designed an annex to the school, which was named after Jože Plečnik in 1997.
The latest renovation included the underground level with a multi-purpose space and a new canteen with a new staircase. An elevator was planned to allow handicapped access. The clean design and care for details complement the original space. The basis of the renovation was an interaction of the existing features of the building and the new elements.
The tour will include the entire school.

Project information

Location of the project:
Šubičeva 1, Ljubljana
Year of completion:
2014
Area:
350 m2
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
Dalija Tanšek, Lado Tratnik
Architecture:
Dalija Tanšek, Lado Tratnik
Photography:
Miran Kambič
Check out the expert:
Intra Lighting
Main contractor:
CGP Novo mesto
Other contractors and suppliers:

Klimatik d.o.o. (Installation contractor)

Mizarstvo Nagode d.o.o. (Windows, doors)

Mizarstvo Matija Kuhar s.p. (Furnishings)

Arcadia d.o.o., Intra Lighting d.o.o. (Lighting)

Mizarstvo Nagode d.o.o. (Windows, doors)

Mizarstvo Matija Kuhar s.p. (Furnishings)

Arcadia d.o.o., Intra Lighting d.o.o. (Lighting)

Educational and recreational facilities

Interiors

Renovations