Skip to content

Ipavec cultural centre in Šentjur

Ipavec cultural centre in Šentjur was built in 1914 and had not undergone a major renovation since the 1940s. Its central location is of a great importance for the town’s image. The building was in a state of disrepair, its acoustic equipment and other installations were inadequate and it was energetically inefficient. The service rooms for the performing artists were unsuitable for mass performances, such as choir concerts or large theatre companies. The renovation took advantage of the existing features of the building. Minor construction work was carried out, the installations were refurbished and energetic efficiency was improved. The modern cultural centre now features four multi-purpose halls.

Project information

Location of the project:
Ulica Dušana Kvedra 46, Šentjur
Year of completion:
2014
Area:
893,23 m2
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
Studio LIST d.o.o.
Architecture:
Zdenko Prosen, Miha Prosen
Landscape architecture:
Studio LIST d.o.o.
Photography:
Ana Lajlar
Check out the expert:
Intra Lighting
Check out the expert:
CBD
Main contractor:
Remont d.d.
Other contractors and suppliers:

Wienerberger (Facades and insulation)

REM projekt d.o.o., Adepo d.o.o. (Mechanical installations)

Enering d.o.o., Anton Selič s.p. (Electrical installations)

CBD d.o.o. (Construction engineering)

Intra Lighting d.o.o. (Lighting)

Studio LIST d.o.o. – references

Cultural projects

Cultural projects

Renovations

Renovations

Sustainable projects

Sustainable projects