Skip to content

House NB

House NB is located at the edge of the plateau above the valley, providing an exceptional panoramic view. It is designed as a hybrid between the terrain and the building. It is a basic shelter that inseparably grows from the ground. A hard envelope protects a soft interior. A two-story multipurpose space around the fireplace gradually transforms into more private areas. Ambiences are designed for responsive use in different seasons and day times. House NB adopts, nurtures and admires natural light.

Project information

Year of completion:
2018
Area:
249 m2
Awards:
INTERIER LETA 2018 - zasebni, BIG SEE INTERIER AWARD 2018
Investor:
Private
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
MCA – Miha Čebulj Arhitektura
Architecture:
Miha Čebulj, Špela Štern
Photography:
Janez Marolt
Main contractor:
Marles hiše Maribor
Other contractors and suppliers:

MCA – Miha Čebulj Arhitektura (Landscape design)

MCA – Miha Čebulj Arhitektura – references

Award-winning projects

Interiors

Residential projects

Sustainable projects