Preskoči na vsebino

Srednja šola Kočevje

Nova šola je po požaru zasnovana kot sodobna galerija, odprta, zračna, z odprto notranjostjo, veliko stekleno steno, svetlobnimi kupolami in okni. Notranjost stavbe se odpira zunanjemu okolju in nudi sozvočje z naravo, ki jo obkroža. Barve se spreminjajo med naravno barvo lesa in rdečim tonom tal. Uporabljeni materiali so naravni in avtohtoni (les). Konstrukcija je večinoma leseno montažna, narejena po načelu nizkoenergijske gradnje.

Podatki o projektu

Lokacija projekta:
Trg zbora odposlancev 22, Kočevje
Leto izgradnje:
2014
Kvadratura:
2
Naročnik:
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Občina Kočevje
Objekt je dostopen za invalide.

Ekipa

Glavni avtor / biro:
Zvonka Korošac, Vladimir Briški, AG-inženiring d.o.o.
Arhitektura:
Zvonka Korošac, Vladimir Briški, AG-inženiring d.o.o.
Fotografija:
Marko Glavač, Hana Geder
Ostali izvajalci in dobavitelji:

Branko Trpin (Strojne instalacije)

Silvo Slekovec (Elektro instalacije)

AG-inženiring d.o.o., Vladimir Briški (Gradbene konstrukcije)

Interierji

Izobraževalni in rekreacijski objekti

Prenove