Preskoči na vsebino

Promocijski paviljon Stora Enso v Planici

S ponavljajočo strukturo v obliki harmonike so avtorji poenotili vse strešne in stenske plošče, zagotovili dobro stabilnost osnovne geometrije tako v prerezu kot v tlorisu ter hkrati ujeli »karakter« topografije in dinamike kraja. Geometrija paviljona je določena z nizom enakokrakih trikotnikov z enakimi kraki, a z različno osnovnico. Uporabljeni so trije osnovni materiali, CLT plošče za strehe in stene, lepljeni LVL nosilci za okvire in termično obdelan les za tlake in fasado.

Podatki o projektu

Lokacija projekta:
Nordijski center Planica, Rateče
Leto izgradnje:
2023
Kvadratura:
120 m2
Naročnik:
Stora Enso, Oy, Finska
Objekt je dostopen za invalide.

Ekipa

Glavni avtor / biro:
studio abiro
Arhitektura:
Katja Cimperman, Matej Blenkuš, Andraž Kurnik, Marko Zupan
Fotografija:
Miran Kambič
Oglej si strokovnjaka:
CBD
Glavni izvajalci:
CBD
Ostali izvajalci:

Blaž Kocina, dr. Bruno Dujič, Žiga Stepinšek, Marko Kolenac (gradbeni inženirji)

studio abiro – reference

Kulturni objekti