Preskoči na vsebino

Prenova hiše in vrta na Viču

S celovitim pristopom so arhitekti prenovili bivalne prostore in vrt obstoječe hiše. V interjerju so stavbo očistili nepotrebnih sten in bivalni del povezali v enoten prostor. Razširili so ga s steklenjakom in z leseno teraso ter oboje prekrili z lahkotnim nadstreškom. Nova kompozicija lesenih oken in vrat omogoča pretočen stik med zunaj in znotraj. Z obilo svetlobe, kombinacijo ometa, lesa, kovine in stekla so vzpostavili svetle in tople bivalne prostore, ki tvorijo zadržan, a natančen okvir za raznolike umetnine, zbrane na daljnih potovanjih.

Hiša je v Ljubljani.

Podatki o projektu

Leto izgradnje:
2016
Kvadratura:
40 m2
Naročnik:
zasebni
Objekt je dostopen za invalide.

Ekipa

Glavni avtor / biro:
Atelje Ostan Pavlin
Arhitektura:
Aleksander S. Ostan, Nataša Pavlin
Krajinska arhitektura:
Jana Kozamernik
Fotografija:
Miran Kambič
Ostali izvajalci in dobavitelji:

Biro Petkovski d.o.o. (strojne instalacije)

Atelje Ostan Pavlin – reference

Interierji

Prenove

Stanovanjski objekti

Zunanje ureditve