Preskoči na vsebino

BRV NA RJU

Nova brv se navezuje na kolesarsko pot Bohinj, ki so jo v biroju zasnovali pred več kot desetimi leti. Umeščena je med naselji Kamnje in Polje na lokacijo, kjer se cesta in reka dotikata. se navezuje na kolesarsko pot Bohinj. Obali sta različni po višini in značaju, to »asimetrično« situacijo povezuje umirjena linija mostu, ki vzpostavi horizont za prehajanje in za doživljanje bohinjske gorske krajine.
Na levem bregu se brv do poti spusti preko mostovža, v strugi pa se s stebrom nasloni na obstoječo skalo. Brv ima tudi »stransko roko«, ki se usmeri proti Kamnjam in pogledu na Peči.

Podatki o projektu

Lokacija projekta:
BRV ČEZ SAVO MED VASEMA KAMNJE IN POLJE, BOHINJ
Leto izgradnje:
2021
Kvadratura:
FOOTBRIDGE 40M, WOODEN PATH 30M m2, SIDE ARM 15M
Nagrade:
BIGSEE WOODDESIGN AWARD 2021 WINNER
Naročnik:
Občina Bohinj, Eko sklad
Objekt je dostopen za invalide.

Ekipa

Glavni avtor / biro:
Atelje Ostan Pavlin
Arhitektura:
Aleksander S. Ostan, Nataša Pavlin, sodelavec Anže Repinc
Krajinska arhitektura:
Jana Kozamernik
Fotografija:
Miran Kambič
Glavni izvajalci:
Gorenjska gradbena družba d.d.
Ostali izvajalci:

Konzola d.o.o., Luka Pavlovčič udig. (gradbene konstrukcije)

Atelje Ostan Pavlin – reference

Infrastrukturni objekti

Izobraževalni in rekreacijski objekti

Turistični objekti

Zunanje ureditve