Skip to content

THE LETTERS SERIES: Alphabet – student leisure space

The second in a series of interventions at Kranj Grammar School is located in the attic of the new school annex that lacked rooms for informal learning and interaction. One of the existing classrooms was opened up towards the adjacent corridor and transformed into a leisure space for students with an additional 40 m2 surface. Designed as an open Alphabet field, the 25 big scale letters act as furniture elements (soft, movable letters become cushions for sitting and assembling, whereas hard and fixed letters serve as a storage or space dividers).

Project information

Location of the project:
Koroška cesta 13, 4000 Kranj
Year of completion:
2018
Area:
103 m2
Investor:
Gimnazija Kranj
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
Svet vmes
Architecture:
Ana Kreč, Ana Križaj, Jure Hrovat, Žiga Rošer
Photography:
Matevž Paternoster
Other contractors and suppliers:

Mizarstvo Jamnik, Janez Jamnik s.p. (Furnishings)

Svet vmes – references

Educational and recreational facilities

Interiors

Interiors

Educational and recreational facilities