Skip to content

Kočevje Kindergarten – Bee unit

The 16-unit, timber kindergarten regenerates brownfield land in the center of Kočevje town and concentrates the previously dispersed kindergarten program in other inadequate facilities in one location. The playrooms are organized around the two atriums, which allow light to pass deep into the building and create two outdoor playrooms inside the volume, around which support spaces are arranged. The kindergarten boasts a diverse outdoor playground and a play terrace. The facility is built entirely from CLT.

Project information

Location of the project:
Ljubljanska cesta 24, Kočevje
Year of completion:
2022
Area:
5.025 m2
Investor:
Municipality Kočevje
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
Svet vmes
Architecture:
Svet vmes, Ana Kreč, Jure Hrovat, Katja Paternoster
Interior:
Svet vmes
Landscape architecture:
Kolektiv Tektonika, Darja Matjašec, Nejc Florjanc, Katja Mali
Photography:
Matevž Paternoster, Žiga Lovšin, Ana Skobe
Other participants:

Tjaša Koglot

Ana Križaj

Check out the expert:
CBD
Main contractor:
CGP d.d.
Other contractors and suppliers:

Svetlarna d.o.o. (Lighting design)

Preboj, Vasja Čić s.p. (Mechanical installations)

Biro Lovšin d.o.o. (Electrical installations)

CBD d.o.o. (Construction engineering)

Mizarstvo Trščinar d.o.o. (Furnishings)

PROprima d.o.o. (Technological plans)

Svet vmes – references

Educational and recreational facilities