Skip to content

Thalasso Spa at the Sečovlje Saltpans

The spatial concept of the spa follows the traditional features of salt pans landscape. Wood was chosen as primary building material for its ecological and sustainable value, as well as for its aesthetics and tradition. Wooden paths link simple cottages reminiscent of toolsheds used in salt pans. They host a reception, changing rooms, doctor’s offices, toilets, a bar, the pool machine room, and other service facilities. The centre of the complex consists of a swimming pool with sea water, pools for Kneipp therapy and small pools for brine therapy. The spa is surrounded by a fence made of hundreds of wooden pillars which separate the complex from the sea.

 

Project information

Location of the project:
Sečoveljske soline, Seča 115, Portorož
Year of completion:
2013
Area:
1592 m2
Investor:
Soline Pridelava soli d.o.o.
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
Pia Studio
Architecture:
Stanislava Pustoslemšek, Adriano Coren, Uršula Koren, Pascal Serge Fusil, Pia Studio
Photography:
Pascal Serge Fusil
Check out the expert:
Intra Lighting
Check out the expert:
Swisspearl Slovenija
Other contractors and suppliers:

SWISSPEARL Slovenija d.o.o., SILVAPRODUKT (Facades and insulation)

Intra Lighting d.o.o. (Lighting)

Pia Studio – references

Tourist facilities

Tourist facilities