Skip to content

“Step closer” beehive

The building is part of the Bee trail project, which connects all urban beekeeping points in Ljubljana.
The beehive has two main parts, one for visitors and the other one for bees and the beekeeper. The two spaces are divided with glass which allows the visitors to take a closer look at the life inside a beehive, without getting stung. The construction is made of larch wood and stands on a concrete foundation. There are wooden slates on the inside of the construction so that the rhythm of the columns is still visible from the outside.

Project information

Location of the project:
Ižanska cesta 15, Ljubljana
Year of completion:
2017
Area:
16 m2
Investor:
Mestna občina Ljubljana

Team

Main architect / Office:
Miha Dešman, Sara Slivnik, Vlatka Ljubanović, Staša Gašić, Marisa Grnjak, Ines Hidič, Teja Kralj, Bernarda Rijavec, Gorazd Trušnovec
Architecture:
Miha Dešman, Sara Slivnik, Vlatka Ljubanović, Staša Gašić, Marisa Grnjak, Ines Hidič, Teja Kralj, Bernarda Rijavec, Gorazd Trušnovec
Photography:
Staša Gašić
Other participants:

Maruška Markovčič

Main contractor:
Mizarstvo Jože Štucin s.p.
Other contractors and suppliers:

Nigrad d.o.o. (Construction work)

Mizarstvo Jože Štucin s.p. (Construction)

Knauf Insulation d.o.o. (Facades and insulation)

Sika d.o.o., Babnik Kleparstvo d.o.o. (Roofing, tinkering)

Botanični vrt Univerze v Ljubljani (Landscape design)

Miha Dešman – references

Sara Slivnik – references

Vlatka Ljubanović – references

Ines Hidič – references

Gorazd Trušnovec – references

Educational and recreational facilities

Educational and recreational facilities

Open space

Open space