Skip to content

House JAN

The project is a renovation of a house from the 1990s. The key challenge of the project was how to intelligently connect and open up the existing spaces by demolishing partitions. The result of the lengthy process of careful consideration, thoughtful moves and important details is a different, fluid floor plan instead of a classic extension. The longer part of the facade is oriented directly towards the garden. Two existing windows are combined into a panoramic window, which opens up a wonderful view of the nearby forest. The living room acquires a completely new character. The interior is calm and harmonious. With the combination of nuances of only one shade, there are no strong color contrasts. As a result, there are many possible ways to play with textures and materials.

House is located in Ljubljana.

Project information

Year of completion:
2020
Area:
150 m2
Investor:
Private
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
Arhimetrics arhitekti
Architecture:
Arhimetrics arhitekti, Dare Vasiljevič, Tanja Špan Vasiljevič, Domen Puc
Interior:
Arhimetrics arhitekti
Photography:
Ana Skobe
Check out the expert:
CBD
Other contractors and suppliers:

ZI-TI d.o.o. (Facades and insulation)

Arhimetrics arhitekti, Arcadia d.o.o. (Lighting design)

Nilan d.o.o. (Mechanical installations)

CBD d.o.o. (Construction engineering)

Pi-Modul d.o.o. (Roofing, tinkering)

GOG senčila d.o.o. (Shades)

Interrier Showroom (Flooring)

Arcadia d.o.o. (Lighting)

Arhimetrics arhitekti – references

Renovations

Residential projects