Skip to content

Exhibition and sales facility in the concert hall in the Postojna cave

Exhibition and sales area with toilets is built on the site of the old building in the Concert Hall of the cave. Construction took into account the conservation requirements to minimize the impact on the natural values. This dictated the use of appropriate not-organic building materials, adapted to be easily transported by the cave train and manually installed. The exhibition and sales facility is designed in two parts. One part of the pavilion is transparent with four exits, designed in the shape of the letter S, which follows the natural wall. The interior of the building acts as a single flexible space for exhibits and mobile equipment. The building has s sustainable system of heating and ventilation and the first underground biological treatment plant in Slovenia.

 

Project information

Location of the project:
Postojnska jama, Jamska cesta 30, 6230 Postojna
Year of completion:
2011
Area:
337 m2
Investor:
Postojnska jama, d.d.
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
Studio Stratum
Architecture:
Studio Stratum, Peter Šenk, Polona Filipič, Grega Tramte, Marko Pretnar
Photography:
Miran Kambič
Other participants:

Marko Šenk

Peter Emil Grošelj

Check out the expert:
Swisspearl Slovenija
Other contractors and suppliers:

SWISSPEARL Slovenija d.o.o. (Facades and insulation)

Intra Lighting d.o.o. (Lighting)

Studio Stratum – references

Tourist facilities

Tourist facilities