Skip to content

Kindergarten Bled – reconstruction

The comprehensive reconstruction of this kindergarten took advantage of its existing features and provided a better internal organisation with a minimal intervention. A new access to two main entrances was added by lowering it into the ground. Natural materials, such as wood, were used for terraces, entrance shelters, and railings. Playgrounds were enlarged. The image and form of the reconstructed building are a pleasant addition to the town’s appearance.

Project information

Year of completion:
2014
Area:
2737 m2
Investor:
Občina Bled
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
Studio Stratum
Architecture:
Peter Šenk, Polona Filipič, Marko Pretnar, Primož Špacapan, Ajda Vogelnik Saje, Katja Florjanc, Studio Stratum
Landscape architecture:
Adkrajine
Photography:
Virginia Vrecl
Other contractors and suppliers:

Šlibar inženiring d.o.o. (Mechanical installations)

ESPIN d.o.o. (Electrical installations)

HB Inženiring d.o.o., Blaž Hrastnik, Marko Markoja (Construction engineering)

Lip Bled d.o.o. (Windows, doors)

Studio Stratum – references

Educational and recreational facilities

Interiors

Interiors

Educational and recreational facilities

Renovations

Renovations