Skip to content

Attic in Ljubljana city centre

The attic in the centre of Ljubljana was unused before the renovation which resulted in four new apartments. The roof construction with wooden trusses was preserved and used as a base for the placement of dividing walls between the apartments and the inside walls. The apartments are distributed on two levels. The upper floor hosts the central living space which descends over two steps to the lower level. Wherever possible, the height difference was used as furniture, for instance, as a bench around the dining table.

Project information

Year of completion:
2014
Area:
240,2 m2
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
Kubusarhitektura
Architecture:
Kubusarhitektura, Kaja Lipnik Vehovar
Photography:
Kaja Lipnik Vehovar
Check out the expert:
VELUX Slovenija
Main contractor:
Emunio d.o.o.
Other contractors and suppliers:

Point d.o.o. – Mirt Martelanc (Mechanical installations)

ProFi d.o.o. – Bojan Germovšek (Electrical installations)

Konstat biro d.o.o., Edvard Štok (Construction engineering)

VELUX Slovenija d.o.o., Mizarstvo Emunio (Windows, doors)

Mizarstvo Emunio, Aquanobile d.o.o. (Furnishings)

Arcadia d.o.o., Philips svetila (Lighting)

Kubusarhitektura – references

Interiors

Interiors

Renovations

Renovations

Residential projects

Residential projects