Skip to content

apartment B4

Despite the apartment being located below ground level, the space appears unexpectedly open and bright, due to its numerous large windows. By installing mirrors along the entire length of the corridor, we wanted to bring the light to an otherwise darker entrance hall as well. We aimed to elevate this basement apartment by exaggerating the vaulted ceiling, by uncovering previously plastered bricks, by forming a distinct terrazzo with larger stones and with the use of quality materials and colours.

Project information

Location of the project:
Ljubljana, center
Year of completion:
2018
Area:
56 m2
Awards:
BigSEE Interior Design Award 2020
Investor:
anonimen

Team

Main architect / Office:
alto design studio
Architecture:
Nina Eminagić
Interior:
Nina Eminagić
Photography:
Miran Kambič, Luka Karlin
Check out the expert:
Strlesvetila
Other contractors and suppliers:

Grabus d.o.o. (Construction work)

Grabus d.o.o. (Construction)

“SIP” Linasi Peter s.p. (Mechanical installations)

Božidar Jezeršek (Electrical installations)

Matej Dežman (Construction engineering)

Sorel d.o.o. (Installation contractor)

Mizarstvo Trček s.p., Vovko (Windows, doors)

Senčila Bled d.o.o. (Shades)

N.S.G. zaključna gradbena dela Nejc Srša s.p. (Plasters, screeds)

Parketarstvo Pavlič d.o.o. (Flooring)

Mizarstvo Medved d.o.o. (Furnishings)

Strle svetila d.o.o. (Lighting)

Marmor Hotavlje d.o.o. (Masonry)

Mizarstvo Medved d.o.o. (Kitchen)

alto design studio – references

Interiors

Interiors