Skip to content

A Tree House

The building, which is intended as an observatory, has all the attributes of a functional unit with all the internal infrastructure that offers a comfortable stay at the height of the treetops for two people. The interior is one-room and includes the sleeping area on the upper landing of the gallery, while the living area with an integrated shower cabin and separate toilets is located below. The house is entered through an outward-sloping door, which opens and closes inward with a gravity mechanism made of winches, steel cables and weights.

The project is located in Cerklje na Gorenjskem.

Open House Slovenia 2024 – Date and time of the guided tours

17:00

Number of places available: 10

Project information

Area:
7 m²
Investor:
Private

Team

Main architect / Office:
Boštjan Debelak
Architecture:
Boštjan Debelak
Interior:
Boštjan Debelak
Photography:
Aleš Fevžer
Other contractors and suppliers:

LESMART, mizarske storitve, Štefan Kerč, s. p. (Construction)

Stavbno kleparstvo in krovstvo, Simon Sodnik, s. p. (Roofing, tinkering)

Mizarstvo, Roman Mali, s. p. (Furnishings)

Ključavničarstvo Zorman, d. o. o. (Furnishings)

Boštjan Debelak – references

Residential projects