Preskoči na vsebino

Telovadnica Osnovne šole Stražišče pri Kranju

Telovadnica Osnovne šole Stražišče je umeščena v kontekst obstoječih grajenih struktur, v zeleno brežino ob velodromu kot nov telovadni paviljon, ki se z zaprtim hodnikom pripne na obstoječi volumen osnovne šole. Paviljon se na eni strani obrača proti vrtu med šolo in obstoječima telovadnicama ter na drugi strani proti velodromu. Kvaliteti zelenih vrtov med obstoječimi kraki se pridruži tudi nova telovadnica in ohrani večino zelene površine v okolici, zmanjša jo zgolj za odtis objekta na terenu.

Podatki o projektu

Lokacija projekta:
Šolska ulica 2, Kranj
Leto izgradnje:
2018
Kvadratura:
1260 m2
Nagrade:
Zlati svinčnik 2019, ožji izbor Piranesi 2019
Naročnik:
Mestna občina Kranj
Objekt je dostopen za invalide.

Ekipa

Glavni avtor / biro:
Plan B
Arhitektura:
Aleš Vodopivec, Uroš Razpet, Gašper Medvešek, Karin Rožman, Matej Delak, Plan B
Fotografija:
Miran Kambič
Oglej si strokovnjaka:
CBD
Glavni izvajalci:
Gorenjska gradbena družba d.d.
Ostali izvajalci:

KLIMATERM PROJEKT d.o.o., Jelen&Zaveršnik, BAMBI d.n.o. (strojne instalacije)

Elsist, Tomaž Mikic s.p. (elektro instalacije)

CBD d.o.o., Gradbeni biro Mele (gradbene konstrukcije)

Plan B – reference

Izobraževalni in rekreacijski objekti