Skip to content

Gymnasium of the primary school Stražišče pri Kranju

The design of the building is closely connected to the existing architecture of Danilo Fürst. The rhythm of the facade is closely related to the rhythm of the existing buildings, characterised by prefabrication. The materials are natural; wood dominates the ecological structure. The basement is constructed of concrete, all other elements and surfaces are wooden.The aim of the new gym hall was to create a structure that respects the existing surroundings and creates a new enclosed environment through the use and design of space, light, and material.

 

Project information

Location of the project:
Šolska ulica 2, Kranj
Year of completion:
2018
Area:
1260 m2
Awards:
Zlati svinčnik 2019, ožji izbor Piranesi 2019
Investor:
Municipality Kranj
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
Plan B
Architecture:
Aleš Vodopivec, Uroš Razpet, Gašper Medvešek, Karin Rožman, Matej Delak, Plan B
Photography:
Miran Kambič
Check out the expert:
CBD
Main contractor:
Gorenjska gradbena družba d.d.
Other contractors and suppliers:

KLIMATERM PROJEKT d.o.o., Jelen&Zaveršnik, BAMBI d.n.o. (Mechanical installations)

Elsist, Tomaž Mikic s.p. (Electrical installations)

CBD d.o.o., Gradbeni biro Mele (Construction engineering)

Plan B – references

Educational and recreational facilities