Preskoči na vsebino

Poslovni prostori AquafilSLO

Prvotna zasnova prenove in razširitve pisarniških prostorov je obsegala dva sklopa treh medsebojno povezanih diagonalno orientiranih kubusov, ki sledi najnovejšim smernicam za trajnostni razvoj že urbaniziranih področij – to je strategiji zgoščevanja stavb. Strategija poudarja boljšo izrabo potenciala dobrin, ki jih že uporabljamo, in prednostno uporabo lesa, obnovljivega materiala. (Trenutno je izveden prvi kubus.)

Za naročnika, enega največjih izdelovalcev sintetičnih vlaken v Evropi, trajnost proizvodnih procesov in izdelkov že več kot desetletje predstavlja strateško usmeritev poslovanja. Te vrednote so jih vodile tudi pri izbiri rešitev za nove pisarniške prostore, ki so z uporabo trajnostnih pristopov in materialov zasnovani tako, da zaposlenim omogočajo prijeten, svetel in odprt delovni prostor.

Skoraj vse stene iz križno lepljenega lesa so vidne, tako da diši po smrekovem lesu. Talne obloge so izdelane iz vlaken ECONYL®, ki jih po edinstvenem inovativnem postopku v podjetju izdelujejo iz odsluženih izdelkov in industrijskih odpadkov. Objekt omogoča izvedbo ciljev, ki si jih je zadal naročnik, in predstavlja navdihujoče okolje za zaposlene. Nad prostori je bil navdušen tudi italijanski lastnik podjetja, ki naj bi enaka načela uporabil pri prihodnjih širitvah oziroma prenovah pisarniških prostorov v svojih podjetjih v tujini.

Podatki o projektu

Lokacija projekta:
Letališka cesta 15, Ljubljana
Leto izgradnje:
2019
Kvadratura:
600 m2
Naročnik:
AquafilSLO
Objekt je dostopen za invalide.

Ekipa

Glavni avtor / biro:
Tria Studio
Arhitektura:
Tria Studio, Jernej Hočevar, Martin Lovrečić, Matevž Vrhovnik
Fotografija:
Tria Studio
Oglej si strokovnjaka:
CBD
Ostali izvajalci in dobavitelji:

CBD d.o.o. (Gradbene konstrukcije)

Tria Studio – reference

Industrijski objekti