Preskoči na vsebino

Festivalna dvorana na Bledu – prenova malih dvoran

Arhitekturna zasnova Festivalne dvorane na Bledu arhitekta Ivana Spinčiča je zgleden primer paviljonskega objekta v zelenju. Zanj je značilen lahek, transparenten steklen ovoj in ga je kot takega potrebno ohranjati. Objekt je bil prenovljen leta 1988 po načrtih arhitekta Aleša Vodopivca in ohranja prvotni arhitekturni izraz steklenega paviljona v zelenju. Festivalna dvorana Bled (s kapaciteto 512 sedežev v osrednji dvorani in približno dodatnih 200 v treh konferenčnih dvoranah galerijskega dela) stoji tik ob obali Blejskega jezera. Projekt zajema prenovo notranjega dela steklene fasade, prenovo kletnih prostorov, novo dvigalo in prenovo konferenčnih dvoran v prvem nadstropju. Vsi ti deli so zaradi pomanjkljive tehnične opremljenosti in prostorske nefleksibilnosti neustrezni. Projekt prenove vključuje tudi tri sodobno opremljene prevajalske kabine in nove servisne prostore v prvi etaži.

Podatki o projektu

Lokacija projekta:
Cesta svobode 11, Bled
Leto izgradnje:
2017
Kvadratura:
465 m2
Naročnik:
Zavod za kulturo Bled
Objekt je dostopen za invalide.

Ekipa

Glavni avtor / biro:
Aleš Vodopivec, Mojca Kocbek Vimos, Nena Gabrovec
Arhitektura:
Aleš Vodopivec, Mojca Kocbek Vimos, Nena Gabrovec
Interier:
Nena Gabrovec, Mojca Kocbek Vimos
Fotografija:
Mare Mutič
Glavni izvajalci:
Lesnina MG oprema d.d.
Ostali izvajalci:

Kalkem d.o.o., Tomaž Kalan (strojne instalacije)

Biro Lovšin d.o.o., Jakob Lovšin (elektro instalacije)

Tajus d.o.o., Blaž Hrastnik (gradbene konstrukcije)

Kubus – interier d.o.o., Lesnina MG oprema d.d. (notranja oprema)

Aleš Vodopivec – reference

Mojca Kocbek Vimos – reference

Nena Gabrovec – reference

Interierji

Kulturni objekti

Prenove