Skip to content

Wooden passive kindergarten Preddvor

This new wooden nursery, constructed in the passive standard, is situated in a green environment close to the primary school. It is designed in three parts: a central elevated part and two wings with the rooms. The kindergarten can be expanded by additional two rooms. In the central part of the ground floor there is a sports room, a multipurpose room, on the first floor there are service and administrative areas, as well as a kitchen. The kindergarten is heated by an existing biomass boiler in Preddvor. There is a photovoltaics appliance on the roof. The building is energy-efficient.

Project information

Year of completion:
2012
Area:
1.500 m2
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
Repše Atelje
Architecture:
Repše Atelje, Renato Repše
Other participants:

Nevenka Repše

Klemen Puhar

Other contractors and suppliers:

Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad (Cooperating Institutions)

Educational and recreational facilities

Sustainable projects