Skip to content

Winter swimming pool

The big volume of the almost square-shaped floor plan is configured on the modest area of the size of two tennis courts. The pool platform is raised to the level of the first floor, where the large glazed surfaces of the façades offer views of the surrounding hills that embrace the city and allow natural light to enter the space. The building is constructed in concrete, wood, and glass while the interior design is simple, both in terms of the floor plan and the range of selected colours and materials.

Project information

Location of the project:
Bazoviška 4, Nova Gorica
Year of completion:
2022
Area:
2.867 m2
Investor:
MESTNA OBČINA NOVA GORICA, Trg Edvarda Kardelja 1, 5000 Nova Gorica
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
Projekt d.d.
Architecture:
Projekt d.d., Teja Savelli, Tine Kljun, Simon Vrabec, Miha Rijavec, Tinkara Kodelja
Interior:
Projekt d.d., Teja Savelli, Tine Kljun, Simon Vrabec, Miha Rijavec, Tinkara Kodelja
Photography:
Projekt d.d., office archive
Main contractor:
Kolektor Koling d.o.o.
Other contractors and suppliers:

MM-biro d.o.o., Dean Mavri (Mechanical installations)

MM-biro d.o.o., Rok Merljak (Electrical installations)

Projekt d.d., Vilko Šuligoj, dr. Peter Kante, Matej Jan (Construction engineering)

Controlmatik ABW d.o.o., Uroš Venturini dipl.inž.str. (Technological plans)

Projekt d.d. – references