Skip to content

Primary School Mokronog Library

The former school gym was rendered unnecessary when a new sports pavilion was built, so its southwestern part was dedicated to the school library. Half of its space is on two levels and is used for book lending and relaxing, while the other half features a gallery, built with minimum intervention works. There are book shelves beneath the gallery and a multi-media classroom above it. The choice of colours reflects the beauty of the surrounding hills.

Project information

Location of the project:
Gubčeva cesta 4, Mokronog
Year of completion:
2017
Area:
159,52 m2
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
Natalija Zanoški, Teja Zakrajšek, Darko Plevnik
Architecture:
Natalija Zanoški, Teja Zakrajšek, Darko Plevnik
Photography:
Tomaž Levičar
Main contractor:
GI Zakrajšek d.o.o.
Other contractors and suppliers:

Spina Novo mesto d.o.o. (Construction engineering)

Natalija Zanoški – references

Darko Plevnik – references

Educational and recreational facilities

Educational and recreational facilities

Renovations

Renovations