Skip to content

Pavilion- in between

The concept of a pavilion was designed as a neutral uniform volume, a wooden implant, which presents the extension of a village street through an existing facility. The pavilion connects two existing private houses from different time periods (from the 1980s and 1990s) in the context of local / regional, rural / modern / contemporary.
Its contemporary wooden design is also related to the local village architecture. It functions not only as an indoor hallway, offering protection from the weather, but also as a space for socializing and relaxing.

Project information

Year of completion:
2017
Area:
65 m2
Awards:
nomination for Holzbaupreis Kartnen 2017
Investor:
Private
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
monochrome arhitekti
Architecture:
monochrome arhitekti
Photography:
Peter Giodani
Main contractor:
Riko Hiše d.o.o.
Other contractors and suppliers:

Elektro Kropiunik G.m.b.H. (Installation contractor)

Arcadia d.o.o. (Lighting)

Residential projects