Preskoči na vsebino

Paviljon – prostor vmes

Konceptualna zasnova paviljona je bila oblikovanje nevtralnega enotnega volumna, lesenega vsadka, ki pomeni nadaljevanje vaške ulice skozi obstoječi objekt. Paviljon povezuje obstoječi individualni hiši v središču vasi iz različnih časovnih obdobij (iz 80. in 90. let), v kontekstu lokalnega/regionalnega, vaškega/modernega/sodobnega.
V svoji leseni zasnovi deluje sodobno in se hkrati navezuje na lokalno vaško arhitekturo. Nima samo funkcije pokritega hodnika, ki ščiti pred vremenskimi vplivi, temveč postane prostor za druženje in sprostitev.

Objekt je na Avstrijskem Koroškem, v kraju Želuče.

Podatki o projektu

Leto izgradnje:
2017
Kvadratura:
65 m2
Nagrade:
nominacija za nagrado Holzbaupreis Kartnen 2017
Naročnik:
Zasebni
Objekt je dostopen za invalide.

Ekipa

Glavni avtor / biro:
monochrome arhitekti
Arhitektura:
monochrome arhitekti
Fotografija:
Peter Giodani
Glavni izvajalci:
Riko Hiše d.o.o.
Ostali izvajalci:

Elektro Kropiunik G.m.b.H. (inštalacije)

Arcadia d.o.o. (svetila)

Stanovanjski objekti