Skip to content

IJS NANO Brainroom

»Brainstorming” space, kitchen with dining area, classroom with office desks, meeting area, reading corner with a library and at the same time a central space where 40 employees can gather – these are the collective wishes of all employees – a multifunctional space that adapts.

The authors have foreseen several scenarios of use. For larger gatherings, tables are placed longitudinally, and retractable benches are installed. For meetings, two tables are combined, and blinds are lowered to visually remove other users. The table for individual work extends along the entire length of the space and benefits from panoramic windows. The black strip of furniture harmonizes both the retractable TV and the fully functional “white” kitchen appliances. The space has an original wooden curved structure, which we used for lighting installation. A similar detail is also reflected in the work table, an existing stair, and movable tables.

The clients deal with high-tech nano materials. For them, the authors have met all the mega demands in a micro space.

Open House Slovenia 2024 – Date and time of the guided tours

16:30

Number of places available: 12

Project information

Location of the project:
Jamova 39, Ljubljana
Year of completion:
2022
Area:
100 m2
Investor:
Institute "Jožef Stefan", Nano materials divison

Team

Main architect / Office:
BAAM arhitekti
Architecture:
Andrej Zonta, Blaž Jamšek, Matej Peneš, Gregor Ferenčak
Photography:
Blaž Jamšek, BAAM arhitekti
Check out the expert:
VELUX Slovenija
Main contractor:
MEUM d.o.o.
Other contractors and suppliers:

HI-PO d.o.o. (Furnishings)

VELUX Slovenija d.o.o. (Skylights)

BAAM arhitekti – references

Educational and recreational facilities

Interiors

Renovations