Skip to content

House in Podutik

The house in Podutik is clearly divided into living and service areas. Service areas are placed inside four concrete cores on the perimeter of the floor slabs in the living area, thus supporting them and framing the views in all directions as well as giving shade to the outside area. The access to the house subtly follows the existing topography, while the floor slab above acts as an entrance and parking canopy. The entire interior happens as a direct consequence of the architecture, where programmed cores enable extremely open and undetermined living areas. The upper floor employs wooden cabinets to divide individual bedrooms. Unlike the rational monolithic house, the surrounding landscape is organic and diverse, which establishes a strong contrast between the nature and the building, which consequently enhances both.

Open House Slovenia 2024 – Date and time of the guided tours

10:00

No more places available

11:00

No more places available

12:00

Number of places available: 2

Project information

Year of completion:
2022
Area:
400 m2
Investor:
Private

Team

Main architect / Office:
Mertelj Vrabič arhitekti
Architecture:
Mertelj Vrabič arhitekti, Maša Mertelj, Matic Vrabič
Interior:
Mertelj Vrabič arhitekti
Landscape architecture:
Svit Oliver Katanec
Photography:
Klemen Ilovar

Mertelj Vrabič arhitekti – references

Residential projects