Skip to content

Bistro Lalu

BISTRO is the result of a playful interaction between the old and the new, between two completely different ambients. The authors metaphorically call them HOUSE – an existing space and HIDDEN GARDEN – a space that offers itself to the visitor in the atrium. The result of this reflection is a green, open summer garden, which can also be used in winter. The main materials of the new building are wood and brick. The old house is characterized by clean elements in the walls and ceilings with additions in concrete, wood and metal. 

Project information

Location of the project:
Trg celjskih knezov 3, Celje
Year of completion:
2022 -
Area:
150 m2
Investor:
Private
Accesible for people with mobility impairments.

Team

Main architect / Office:
Studio.a+v
Architecture:
Studio.a+v, Anže Koren, Robert Prašnikar, Viktorija Žavbi, Petra Dolžan, Manja Brginc
Interior:
Studio.a+v
Photography:
Rok Deželak
Other contractors and suppliers:

Studio.a+v, Geoenergetika d.o.o. (Lighting design)

Viljem Pušnik (Mechanical installations)

M-blisk (Electrical installations)

Konstrukcije, Ožbolt Seničar s.p. (Construction engineering)

Nilan d.o.o. (Installation contractor)

LESKO Žiri d.o.o. (Windows, doors)

B&B keramika (Flooring)

Mizarstvo Celje (Furnishings)

Geoenergetika d.o.o. (Lighting)

Kaza sistemi d.o.o. (Kitchen)

Studio.a+v – references

Cafes and restaurants

Interiors

Renovations