Preskoči na vsebino

Žarni zid na pokopališču Rogoznica

Območje, namenjeno žarnim grobovom, je postavljeno na jaso sredi gozda in ustvarja čistino v obliki kroga. Nanjo je umeščen žarni zid, ki je na nekaterih mestih, kjer do jase vodijo poti, prekinjen. Tako nastanejo trije zidovi, ki so obloženi z zemeljsko temno nianso opeke, ki se zlije z barvami gozda in kljub svojim dimenzijam ne predstavlja močne ločnice v prostoru. Opeke so zložene po principu vzorca, med njih pa so na notranji strani zidu v nesimetrični kompoziciji vstavljene žarne niše dveh različnih velikosti.

Podatki o projektu

Lokacija projekta:
Dornavska cesta 23, 2250 Ptuj
Leto izgradnje:
2018
Kvadratura:
1100 m2 (jasa)
Naročnik:
Javne službe Ptuj
Objekt je dostopen za invalide.

Ekipa

Glavni avtor / biro:
Ravnikar Potokar arhitekturni biro
Arhitektura:
Ravnikar Potokar arhitekturni biro, Robert Potokar, Tina Gradišer, Špela Kuhar
Fotografija:
Robert Potokar
Glavni izvajalci:
Hermes d.o.o.
Ostali izvajalci in dobavitelji:

Vilko Šuligoj (Gradbene konstrukcije)

Wienerberger, Murexin d.o.o. (Gradbeni materiali)

Ravnikar Potokar arhitekturni biro – reference

Zunanje ureditve