Preskoči na vsebino

Vrtec v Smledniku

Nizkoenergijski leseni vrtec se oblikovno vključuje v naravno krajino, ki obdaja naselje. Njegova zasnova izhaja iz upoštevanja značilnosti lokacije, prilagoditve merilu otrok, povezave objekta z zunanjim prostorom, orientacije in dostopnosti. Simbolično predstavlja mali dvorec z malim vhodnim drevoredom. Je pritličen, z izjemo vhodnega dela, kjer so v nadstropju prostori za strokovne delavce. Stoji ob obstoječem vrtcu, ki naj bi ga ob zaključku novogradnje porušili. Zaradi občutka topline, ekologije, lahnosti, hitrosti in enostavnosti gradnje je večina elementov stavbe lesenih: konstrukcija objekta, izolacije, zaključni sloji, tlaki, oprema, igralne galerije, stopnišča z ograjami … Strehe so ekstenzivno ozelenjene, podaljški so v velikih naklonih kriti s klanimi skodlami.

 

Podatki o projektu

Leto izgradnje:
2012
Objekt je dostopen za invalide.

Ekipa

Glavni avtor / biro:
Linear, Silvija Kajzer
Arhitektura:
Linear, Silvija Kajzer
Glavni izvajalci:
Marles hiše Maribor d.o.o.
Ostali izvajalci:

VG5 d.o.o. (gradbena dela)

Linear – reference

Silvija Kajzer – reference

Izobraževalni in rekreacijski objekti